B2B prijava Prijava 0 Usporedba
0 Košarica
Vrste gume
Marka gume
Širina
Visina
Promjer (R)

Goodyear Oxygene

02.10.2018

Oxygene, konceptna guma s vizijom rješenja za vožnju koja bi poboljšala kvalitetu zraka

Oxygene prikazuje viziju rješenja za čišću, prikladniju, sigurniju i prirodniju mobilnost u gradovima i time gotovo doslovno „oživljava“ mobilnost budućnosti.

Guma ima jedinstvenu konstrukciju sa živom mahovinom koja raste u bočnici. Pametan dezen gaznog sloja gume apsorbira vodu s ceste i dovodi je do mahovine, čime se omogućuje fotosinteza, a posljedično se u zrak oslobađa kisik. 

Goodyearov koncept nadahnut je načelima kružnoga gospodarstva i usmjerenjem prema smanjenju otpadnog materijala, emisija i gubitaka energije, a zasnovan je zato da bi se cjelovito integrirao u izgled gradova budućnosti.

Prototip Goodyearove inteligentne gume

Na ženevskome salonu predstavili su i svoja najnovija dostignuća na prototipu inteligentne gume: čitav informatički sustav gume koji uključuje gumu, senzore i algoritme u oblaku. Svi zajedno u realnom vremenu komuniciraju s prijevoznicima putem mobilne aplikacije.

Senzori u Goodyearovoj inteligentnoj gumi zajedno s podacima o vozilu i drugim informacijama uz pomoć algoritma u vlasništvu Goodyeara osiguravaju tekuće i redovite podatke. Zahvaljujući tim algoritmima, informacije o ID i stanju gume – uključujući i njezinu istrošenost, temperaturu i tlak – neprestano se ažuriraju i šalju upraviteljima voznih parkova za sigurniju, troškovno učinkovitiju mobilnost i maksimalnu dostupnost vozila.

 

 

Prototipna guma Goodyear EfficientGrip Performance s tehnologijom Electric Drive

 

Posjetiteljima su ponudili letimičan uvid u EfficientGrip Performance s tehnologijom Electric Drive, prototip gume za sve veće tržište električnih vozila koja će do 2019. godine već biti na europskim cestama.

Sve više propisa koji se odnose na smanjenje emisija, želja za smanjenjem ovisnosti o fosilnim gorivima i brz napredak na području baterijske tehnologije stvaraju idealnu okolinu za električna vozila. Zato s proizvođačima automobila planiramo da bismo već iduće godine mogli uvesti tehnologiju Electric Drive, čija je svrha prihvatiti se jedinstvenih zahtjeva o izdržljivosti koje postavlja sve veći segment vozila.

 

 

Newsletter
Prijavi se i primaj akcijske ponude, pogodnosti i novosti na email
Newsletter šaljemo jednom tjedno
Vulkanizerski servis
Varaždin

PON - PET

od 7:30 do 15:30 sati

SUB od 7 do 13 sati

Vulkanizerski servis
Zagreb

PON - PET

od 7:30 do 15:30 sati

SUB NE RADIMO

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti .

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

 

Postavke o kolačićima možete urediti i/ili ažurirati ili obrisati prilikom svakog posjeta našoj stranici. O svemu više pročitajte u Pravilima o korištenju kolačića.

U slučaju da ne želite da naša stranica učitava kolačiće odaberite ˝Odbijam kolačiće˝, no želimo Vas obavijestiti da će u tom slučaju naša stranica raditi otežano te Vam se možda neće učitati svi željeni sadržaji.